⌂ » Referencer / Unik løsning i Glasgow

Nøglen til effektive og innovative løsninger ligger i branchekendskab og kontakt til specialviden, hvilket isoplus UK fik god brug for til et projekt med levering og montering af 800 meter af isoplus serie 2 præ-isolerede rør til Glasgow Universitets Campus.

Tilslutningen mellem det nye og det eksisterende fjernvarmenet, krævede udskiftning af systemets gamle ventiler og her stod isoplus UK overfor en udfordring med aftapning og genpåfylding af 46 m3 vand.

Da dette ville kræve en bekostelig og længerevarende nedlukning til stor gene for universitet, valgte isoplus UK en unik løsning, der gjorde at campus kunne opretholde normal daglig drift under monteringen af vores nye serie 2 Ø219/355 ventiler. Løsningen var anvendelse af kryogen rørfrysning på det eksisterende netværk.

Kryogen frysning er køling med flydende nitrogen. Det kræver ekstremt lave temperaturer, som regel under -150 gr. celsius og kan bruges til hurtig frysning af det cirkulerende vand så det danner en isprop.

Metoden kan anvendes på stedet, på næsten alle former for flydende medier og på stort set alle rørtyper- og størrelser og uanset om de er monteret vandret eller lodret.

Nitrogenet fordamper næsten øjeblikkeligt og har ingen påvirkning på miljøet da ca. 80% af atmosfæren består af nitrogen. Efter udskiftning af ventilerne, tøede ispropperne dermed naturligt op og fjernvarmesystemet kunne returnere til helt normal drift.

isoplus glæder sig over at kunne komme med en økonomisk løsning, der samtidig sparede kunden for de gener en nedlukning ville have medført.

 

Download referencen i pdf
Kunde: FFS Limited, Glasgow University, Storbritannien
Tidshorisont: Oktober 2019 – oktober 2021

Vent venligst...
Tak for din tilmelding! Din tilmelding er nu bekræftet.
Tilmeld nyhedsbrev
Hold dig opdateret med de seneste nyheder fra isoplus
ErrorHere