⌂ » Fjernkøling

Fjernkøling

Fjernkøling sikrer kosteffektive systemer med optimal energiudnyttelse. isoplus leverer fjernkølingsystemer af højkvalitets præisolerede rør med minimalt energitab til gavn for miljøet og økonomien.

Fjernkøling får stadig større betydning på verdensplan, men også i Danmark etableres der flere anlæg til centraliseret køling. Det grundlæggende princip i fjernkøling svarer til fjernvarme. Nedkøling af et væskemedie sker centralt, og derefter distribueres fjernkøling til forbrugeren gennem et præisoleret rørsystem.

Ved at centralisere køling kan man opnå et mere kosteffektivt system end hvis køling skal ske i mindre decentrale enheder. Derved får man simpelthen mere køling for pengene. Ofte kan man også udnytte forskellige energikilder, som ellers ville gå til spilde. Eksempelvis spildvarme fra elproduktion eller industrielle processer. Også andre varmekilder som affaldsforbrænding og geotermisk energi kan konverteres til fjernkøling.

I systemer til fjernkøling er arbejdstemperaturen typisk mellem 5°C og 12°C. Dog kan væsker til afkøling med ekstremt lave temperaturer, eksempelvis i kemisk industri, også transporteres.

isoplus udvikler præisolerede rør og komponenter til fjernkøling, der sikrer et minimalt energitab fra rørsystemet og gør dit fjernkølingssystem fremtidssikkert.

Vi hjælper med at finde den bedste og mest økonomiske løsning tilpasset dit projekt. Kontakt os for rådgivning og yderligere information eller læs mere om vores services.

Kontakt os

T  +45 6441 6109
E  iso@isoplus.dk

Fjernkølingsrør og -tilbehør

Stålrør

Præisoleret stålrør er en solid og effektiv løsning til fjernvarme, fjernkøling og industrielt brug, hvor der er særlige krav til rørsystemet på grund af ekstra høje temperaturer og tryk.

isopex

isoplus’ præisolerede isopex rør med sin exceptionelle fleksibilitet passer ideelt til stikledninger, sekundære anlæg og lokalvarmeanlæg, hvor kontinuerlige driftstemperaturer ikke overstiger 85°C.

isoflex

isoplus’ præisoleret isoflex er et fast rørsystem, der er ideelt til stikledninger i fjernvarmesystemer med høje krav til temperatur og tryk.

isoclima

isoclima er et fleksibelt rørsystem af stød- og slagresistent HDPE, særligt velegnet til transport af koldt vand.

Specialrør

isoplus er leveringsdygtige i en række produkter ud over dem, der findes i vores katalog og brochurer. Kontakt isoplus’ tekniske afdeling, så vi kan finde den rigtige løsning til dit projekt.

Muffer og tilbehør

isoplus tilbyder et komplet sortiment af muffer og montageafgreninger, som er lette at montere og vedligeholde.

isoplus PG alarmsystem

isoplus tilbyder tre forskellige alarmbokse med et tilhørende overvågningssystem, så du kan være sikker på at få den løsning, der passer bedst til dit projekts behov.

Referencer

Innovativt projekt med ny energicentral i Tårnby

TÅRNBYFORSYNING baner vejen frem med et nyt visionært projekt, hvor en energicentral bliver nyt samlingspunkt for områdets fjernvarme og -køling. Her skal de to systemer udnytte energien fra spildevandet. Anlægget vil blive det første af sin art i Danmark. Hvor man...

Sheridan College – Optimering af energiforbrug

Sheridan College har fire separate campusser til 40.000 studerende. Projektet har fokus på at reducere forbruget på de to største campusser. Målet er at reducere Sheridans energiforbrug med 65% og CO2 udledningen med 45% inden 2030. For at nå projektets mål blev der...

Fjernkøling kommer til Høje Taastrup

Centraliseret fjernkøling får en stadig større betydning i Danmark. Høje Taastrup Kommune rummer mange store erhvervsvirksomheder, og et studie har vist et betydeligt potentiale for levering af fjernkøling (eksempelvis proceskøl, komfortkøl og køl af serverrum) i den...

Har du brug for mere information?

  • Kontakt isoplus

Vent venligst...
Tak for din tilmelding! Din tilmelding er nu bekræftet.
Tilmeld nyhedsbrev
Hold dig opdateret med de seneste nyheder fra isoplus
ErrorHere