2021 var ikke det nemmeste år at planlægge og udføre store projekter. Men takket være et fleksibelt samarbejde kom TVIS alligevel 28 km længere med den grønne omstilling.
Når fjernvarmen skal ud på de lange stræk i Trekantområdet, er det Trekantområdets Varmetransmissionsselskab I/S, TVIS, der står bag. I 2021 skulle der lægges transmissionsledninger på to nye strækninger: De 20 km fra Vejle via Skibet til Bredsten-Balle og Jelling og de 8 km fra Lunderskov til Vamdrup. Her valgte TVIS, at isoplus skulle levere de præisolerede rør og muffemontagen til begge projekter.
Kompliceret projekt med kort deadline
I planlægningen var det forventet, at især strækningen vest for Vejle ville blive krævende – med smalle veje, snævre sving, store forskelle i højdemeter og mange vandkilder. Men at 2021 også skulle give udfordringer med leverancerne – det blev et ekstra benspænd, der satte planen på prøve.
Når det alligevel lykkedes at nå i mål til tiden, skyldes det ikke mindst en stor velvilje og fleksibilitet fra TVIS. Hvis der manglede komponenter til det planlagte arbejde, lykkedes det at ændre planen og arbejde videre andre steder. Også selvom ændringerne måtte have konsekvenser for de øvrige leverandører – og trafikken.
Dokumentationen er i system
De nye transmissionsledninger er designet til at kunne klare 120 grader varmt vand og et tryk på op til 25 bar. Derfor var projektet omfattet af direktivet for trykbærende udstyr (PED) – og det medfører særlige krav til både konstruktion, fremstilling, overvågning, kontrol – og dokumentation.
For isoplus betød det, at statikerne var tæt involverede i hele processen. Enhver ændring eller tilpasning krævede nye styrkeberegninger, så leverancen levede op til de skærpede krav.
PED kræver også, at alle ståldelene bliver leveret med 3.1-certifikater. Dem samlede og systematiserede isoplus på en måde, der nu letter sporbarheden for TVIS efterfølgende.
Et fast team – på Teams
Viden og erfaring er den lim, der holder store projekter sammen. Disse kompetencer samlede isoplus hos projektlederne Lene Lødsen og Kim Nielsen samt distriktschef Heino Jensen. For at kunne handle hurtigt deltog begge på byggemøderne – til tider sammen med de øvrige faglige eksperter, der var nødvendige for projektets fremdrift.
Og skal man tage noget positivt med fra coronakrisens andet år, må det være fleksibiliteten i de digitale møder. Mange byggemøder foregik på Teams, så det var nemt at samle folk på tværs. Samtidig sparede det tid og transport – og det var nemt at hoppe ind og ud af møderne, så kun de relevante kompetencer var til stede.
De nye transmissionsledninger blev helt i tråd med den oprindelige plan klar til varmesæsonen 2021-22.
“Udover en god kvalitet og energieffektive rør leverer isoplus også en fleksibel ydelse, som er en stor fordel i et projekt, der påvirkes af forhold som vejr, uventede jordforhold, trafik og meget andet. Vi er glade for, vi nu kan levere stabil, miljøvenlig og billig fjernvarme ud til de to nye områder”
Brian Schmidt
Projektleder, TVIS
Download referencen i pdf
Kunde: Trekantområdets Varmetransmissionsselskab I/S, TVIS, Danmark
Tidshorisont: Oktober 2020 – oktober 2021