⌂ » Nyheder / Udvikling ligger i vores DNA

Da Jacob Bylov for 12 år siden kom til isoplus Fjernvarmeteknik A/S som montør, havde han ingen anelse om den udvikling, både han selv og virksomheden stod foran.

Fra at være omkring 20 medarbejdere inklusive 4 montører dengang er isoplus vokset med gazellefart, og personligt er Jacob Bylov avanceret fra montør til montagechef og dermed leder for over 20 mand i serviceafdelingen.

– Jeg har altid været rimelig ambitiøs og vil gerne tage ansvar – men nej, dén udvikling havde jeg ikke lige set i kortene dengang, siger den 39-årige montagechef med et smil.

Han oplevede sin egen udvikling som en glidende proces, hvor han langsomt blev mere og mere involveret i planlægning og administrative opgaver.

– På et tidspunkt fandt vi ud af, at det egentlig var fjollet, at jeg lå og kørte rundt i en montørbil, mens de fleste af mine opgaver var administrative. Så jeg hoppede om bag skrivebordet, og siden gik det slag i slag, fortæller Jacob Bylov.

 

Aldrig fået nej

Han har løbende været på kurser og uddannelsesforløb, blandt andet i ledelse, så han hele tiden har kunnet matche de udfordringer, der er på de forskellige trin i organisationen.

Jeg har aldrig fået nej til et ønske om uddannelse. Personlig udvikling og uddannelse prioriteres højt hos isoplus. Hvis folk kan komme og sige, hvorfor de gerne vil på et kursus, og hvordan det kan skabe værdi for firmaet og kunderne, så får de altid tommel op. Nogle vil mene, det koster penge at uddanne og udvikle medarbejdere – jeg vil mene, det er kostbart IKKE at gøre det, fastslår montagechefen med tanke på blandt andet kvalitet, innovation og kundetilfredshed.

 

Uddannelse sikrer kvalitet

Kvalitetssikring er en stor del af montørernes arbejde, derfor er det ekstra vigtigt at give dem de helt rette værktøjer, tilføjer Jacob.

– Vi uddanner selv vores certificerede montører. På den måde sikrer vi, at opgaven bliver udført i en høj kvalitet, der lever op til vores standarder. I mit team har vi samtidig ansat en supervisor, der har fokus på at holde kontinuerligt høje kvalitetsstandarder og sørge for løbende udvikling af montørerne. Det gør han blandt andet via træning på kanalkanten og gennem løbende kontrol ved at tage propprøver af svejsninger og ekstruderinger.

 

Hjælp til fastholdelse

– Jeg tænker, det ligger lidt i vores DNA og kultur i isoplus, at man gerne vil udvikle sig. At man gerne vil udfordres ind i mellem og rykke sig, for ellers står man stille, mener Jacob Bylov.

Han ser bestemt også den holdning i sin egen afdeling, hvor mange montører tager faglige og ledelsesmæssige spring, og hvor der altid er vilje til at lære nyt og udvikle sig.

– Vi har blandt andet uddannet egne alarmteknikere og overmontører i afdelingen. De er alle kommet fra andre stillinger i fjernvarmebranchen og har derfor en perfekt baggrund og kendskab til at udvikle sig i netop denne branche. Det giver en grundforståelse for arbejdet som man ikke kan lære på anden vis, og netop derfor en lettere kommunikation mellem kunder, montører og vores formænd og alarmteknikere.

– Det er en faggruppe, som ofte har en relativt høj personaleomsætning i branchen. Men vi er kommet langt med hensyn til at fastholde vores dygtige folk, og det tror jeg helt sikkert, at uddannelse, udvikling og karrieremuligheder er med til at hjælpe på, slutter Jacob Bylov.

Vent venligst...
Tak for din tilmelding! Din tilmelding er nu bekræftet.
Tilmeld nyhedsbrev
Hold dig opdateret med de seneste nyheder fra isoplus
ErrorHere