⌂ » Nyheder / Mufferenovering forlænger levetiden

Mufferenovering på rørsystemer er i stigende grad på dagsordenen hos mange forsyningsselskaber, oplever Jacob Bylov, montagechef hos isoplus.

– Systematisk vedligehold af sit ledningsnet, herunder renovering af delkomponenter og muffesamlinger, kan udsætte en decideret udskiftning af rørstrækninger med mange år, konstaterer han.

 

Alder ikke altafgørende

Brøndby Fjernvarme er blandt dem, som i samarbejde med isoplus foretager mufferenovering.

– Vi har et ledningsnet med nogle år på bagen. Så for at driftsoptimere på det, valgte vi for nogle år siden at starte en løbende, områdevis udskiftning af muffer, så vi bevarer god forsyningssikkerhed i systemet, fortæller ledningsmester, Thomas Frandsen.

Det er ikke nødvendigvis de ældste muffer, der skiftes først, beretter driftslederen:

– Flere faktorer kan spille ind, blandt andet kvaliteten af den enkelte muffe, jordbundsforholdene, kvaliteten af muffemontørenes arbejde dengang og så videre. Så det er ikke alder men nærmere antallet af alarmmeldinger, der afgør, hvilke delområder vi fokuserer på, forklarer han.

 

Lavere omkostninger

Nogle af rørstrækningerne er ifølge Thomas Frandsen op til 35-40 år gamle, og nogle ville måske argumentere for, at en komplet udskiftning var mere hensigtsmæssig.

– Men så er det nogle helt andre omkostninger, vi taler om. Desuden opererer vi i et område med mange beboelsesejendomme, villakvarterer og megen trafik, så vi kan ikke bare grave løs, som hvis det var en transmissionsledning i det åbne land, påpeger han.

Når mufferne renoveres, bliver rørene samtidig undersøgt og målt igennem, siger Thomas Frandsen.

– På den måde får vi opdateret hele vores alarmsystem, så der ikke ligger skjulte fejl, når vi er færdige med at mufferenovere.

 

Uddannet og certificeret

isoplus har godt tyve montører, og de er alle uddannet og certificeret i mufferenovering. Det er en disciplin, som ofte kræver erfaring og specialviden, blandt andet fordi renoveringen ofte sker i tæt bebyggede og befærdede områder.

– isoplus montører arbejder over hele landet og bliver efterhånden hyret ind til alle typer renoveringsopgaver. Der er ingen tvivl om, at flere forsyningsselskaber har fået øjnene op for, at mufferenovering kan forlænge rørsystemets levetid, slutter montagechef, Jacob Bylov.

 

Har du brug for assistance til en renoveringsopgave? isoplus serviceafdeling er klar til at hjælpe.

Vent venligst...
Tak for din tilmelding! Din tilmelding er nu bekræftet.
Tilmeld nyhedsbrev
Hold dig opdateret med de seneste nyheder fra isoplus
ErrorHere