⌂ » Nyheder / ISOPLUS opkøber uponor Infra fjernvarmeproduktion i Finland

ISOPLUS Group, investor-nyheder, Vaasa, 30. marts 2023

ISOPLUS opkøber uponor Infra fjernvarmeproduktion i Finland

uponor Corporations datterselskab, uponor Infra Oy, har i dag indgået en aftale om at sælge sin fjernvarmeproduktion til ISOPLUS Suomi Oy, en del af ISOPLUS Group, som er en af Europas førende producenter af fjernvarmerør. Salgsaftalen omfatter uponor Infras fjernvarme salgsaktiviteter i Finland, Sverige, Estland og Norge såvel som fjernvarmeproduktionen i finske Vaasa. Fjernvarme aktiviteterne havde i 2022 et nettosalg på ca. € 40 millioner. Transaktionen afsluttes den 31. marts 2023. Transaktionens værdi er ikke offentliggjort

“Afhændelsen er i overensstemmelse med uponor Infras strategi, der har fokus på at udvikle selskabets kerneaktivitet. Selvom fjernvarmeforsyningen er en attraktiv sektor, er synergien med uponor Infras kerneaktivitet begrænset, og vi glæder os over, at fjernvarmeaktiviteten nu kan udvikle hele potentialet under ISOPLUS’ ejerskab,” siger Sebastian Bondestam, formand for uponor Infra afdelingen.

Det frasolgte forretningsområde vil fortsætte under ledelse af Jari Vataja som administrerende direktør for ISOPLUS Suomi Oy. Han udtaler: ”Vi er glade for at blive en del af den internationale ISOPLUS Group, hvor fjernvarmeaktiviteterne klart er i fokus og en del af ISOPLUS’ kerneaktivitet. Vi vil nu være i stand til at udvide vore aktiviteter og investere i fremtidig vækst.”

Roland Hirner, CEO hos ISOPLUS, udtaler: ”Vi er stolte over at være den nye ejer af denne attraktive virksomhed og hilser de fantastiske medarbejdere velkommen hos ISOPLUS. Vi vil nu være i stand til at yde en bedre service til vore nordiske og estiske kunder, heriblandt også vores danske salgsorganisation. Produktionen i Vaasa er et perfekt supplement til vores europæiske produktion.”

Yderligere oplysninger:

isoplus GmbH
Sabrina Fröhlich
Leder af Group Marketing & PR
Tel. +49 (0)8031 650 231

Uponor Corporation
Franciska Janzon
Senior næstformand, Corporate Communications, og IR
Tel. +358 (0)20 129 2821

Kort om ISOPLUS
Etableret i 1974 i Rosenheim nær München, Tyskland. ISOPLUS Group har 8 fabrikker og mere end 1.500 medarbejdere i hele Europa. Selskabet er repræsenteret i over 30 lande og er Europas førende inden for energi-effektive fjernvarmerør til nyskabende og bæredygtige energiløsninger til millioner af husstande, byer, kommuner og forsyningsvirksomheder.
www.isoplus-pipes.com

Kort om uponor Infra fjernvarmevirksomhed
Som en del af uponor Infra har uponors fjernvarmevirksomhed specialiseret sig i rør til fjernvarme og -køling. I sine afdelinger i Finland, Sverige, Estland og Norge beskæftiges i alt 62 personer og nåede i 2022 op på en nettoomsætning på omkring € 40 millioner.

Kort om uponor
uponor er verdens førende udbyder af løsninger, som effektivt transporterer vand gennem byer, bygninger og private husstande. Vi hjælper vore kunder i beboelsesejendomme og kommercielle bygninger, kommuner og forsyningsselskaber med at øge deres produktivitet – og vi finder løbende nye måder til at bevare, lede og levere vand på en ansvarsfuld måde ved at frigøre potentialet, så vi kan levere komfort, sundhed og effektivitet. Vores sikre drikkevandssystemer og energieffektive og fremragende varme- og kølesystemer såvel som sikre infrastrukturløsninger sælges i mere end 80 lande. uponor har rundt regnet 4.000 medarbejdere i 26 lande i Europa og Nordamerika. I 2022 havde selskabet en nettoomsætning på omkring € 1,14 milliarder. uponor Corporation har sit hovedsæde i Finland og er børsnoteret på Nasdaq Helsinki.
www.uponorgroup.com

Vent venligst...
Tak for din tilmelding! Din tilmelding er nu bekræftet.
Tilmeld nyhedsbrev
Hold dig opdateret med de seneste nyheder fra isoplus
ErrorHere