⌂ » Nyheder / Få fuld kontrol over dit rørsystem med et isoplus PG alarmsystem

Det nye isoplus PG alarmsystem har gjort sit indtog i fjernvarmebranchen i efteråret 2019, og sidenhen har efterspørgslen på de effektive alarmbokse været stærkt stigende.

Vi har snakket med HOFOR, Fjernvarme Horsens, Christiansfeld Fjernvarmeselskab og Vemb Varmeværk for at høre, hvordan de oplever det nye alarmsystem, så du kan blive klogere på hvad et isoplus PG alarmsystem kan gøre for dig.

 

Med konstant overvågning opdages fejl hurtigere

Hos HOFOR har man udskiftet 18 alarmbokse, og de næste 15 isoplus PG alarmbokse ligger klar til installation. Beslutningen om at udskifte deres alarmsystem blev taget efter en udførlig researchfase, hvor flere forskellige alarmsystemer blev gennemtestet af HOFOR’s driftsmester, Jakob Hvidt.

Det startede med, at jeg undersøgte markedet, fordi jeg ville finde det bedste. Jeg nåede at afprøve forskellige typer, men da isoplus indgik samarbejdet med Pipeguard, stod det klart, at vi skulle have fat i det alarmsystem. Det er det bedste alarmsystem på markedet,” fastslår Jakob Hvidt, HOFOR.

For Jakob Hvidt er det vigtigt, at alarmsystemet giver et overblik, der kan hjælpe med at holde styr på HOFOR’s omfattende ledningsnet. Ovenikøbet spares værdifulde arbejdstimer, da der nu ikke er behov for at sende en alarmtekniker ud så ofte som tidligere. At spare arbejdskræfter er noget, som Bjarne Hunderup, projektleder hos Fjernvarme Horsens, har lagt stor vægt på. I Fjernvarme Horsens løber de stærkt i disse år, da byen står midt i et omfattende fjernvarmeprojekt, og det er derfor vigtigt, at deres fokus bliver lagt det rigtige sted.

Med det her system har vi en form for digital alarmtekniker, som måler vores alarmnet døgnet rundt. Vi får en løbende status, og på den måde kan vi nøjes med at sende en alarmtekniker ud efter behov,” fortæller Bjarne Hunderup, Fjernvarme Horsens.

Systemet giver mulighed for at tilgå måledata i isoplus PGweb, så fejlene opdages hurtigt. I isoplus PGweb ses en oversigt over de historiske og aktuelle værdier for kredsmodstanden, den galvaniske spænding og isolationsmodstanden samt et visuelt overblik med kortfunktion, hvor det er muligt at indsætte egne alarmtegninger. Alarmværdierne vises i tre farver, som fortæller hvornår en fejl er ved at opstå.

Man kan sige, at hvis vi gjorde som i gamle dage, så kan der være sket meget fra måling til måling. Fejlen kan have spredt sig langt, og det undgår vi med det nye alarmsystem. Vi kan begrænse skaderne, fordi vi hele tiden er opmærksomme på, hvad der sker,” lyder det fra Jakob Hvidt, HOFOR.

Ved at handle med det samme forlænges rørsystemets levetid betydeligt. I tiden indtil en fejl udbedres forværres skaden ofte, da mere fugt kan sprede sig i rørsystemet. Fjernvarmerør er en stor investering, og det er altafgørende, at rørene kan holde i mange år.

Det vigtigste for os er, at levetiden på vores fjernvarmeledninger bliver sikret. Vi skal afskrive anlægget over mange år, så det er vigtigt, at vi har styr på kvaliteten, så det bliver en god investering,” fortæller Bjarne Hunderup, Fjernvarme Horsens.

Også Jakob Hvidt, driftsmester hos HOFOR, har haft de økonomiske briller på, da beslutningen om at udskifte deres alarmsystem blev taget. Det er nemlig klogt at finde fejlen hurtigt, så den kan dækkes ind under garantiperioden.

De første 5 år er vi dækket af en garanti på de produkter og services vi køber, så rent økonomisk set er det godt for os at opdage fejlene hurtigt. Den tryghed får vi lettest ved at kunne overvåge det på denne måde,” tilføjer Jakob Hvidt, HOFOR.

 

Lad systemet overvåge for dig eller gå i dybden efter behov

Christiansfeld Fjernvarmeselskab fik i april 2020 installeret en alarmboks fra isoplus PG alarmsystemet. Løsningen er valgt ud fra et ønske om at afprøve en mere kontinuerlige overvågning. For Knud Boysen, driftsassistent hos Christiansfeld Fjernvarmeskab, er det vigtigt, at man ikke aktivt skal holde øje med det.

Det er en fordel for os, at vi selv kan gå ind og se hvordan det står til, når det passer os – men at vi samtidig ikke behøver at gøre noget aktivt. Vi får en e-mail, hvis der sker en fejl, så det er ikke noget vi overvåger, men det er rart, at vi har den mulighed, hvis vi skulle få brug for det,” bemærker Knud Boysen, Christiansfeld Fjernvarmeselskab.

Med et isoplus PG alarmsystem kan man roligt læne sig tilbage og lade systemet gøre dét, det gør bedst. Et isoplus PG alarmsystem leveres installeret og opsat af isoplus, så du sikres en optimal alarmmåling. Grænseværdierne kan tilpasses til individuelle behov, men det er ikke nødvendigt at gøre.

Jeg flytter ikke rundt på parametrene. Jeg læner mig op ad de grænseværdier, som isoplus har opsat, og så kigger jeg på det ud fra det,” konstaterer Knud Boysen, Christiansfeld Fjernvarme.

Den funktion, at man kan tilpasse grænseværdierne, bruges til gengæld flittigt hos HOFOR, hvor Jakob Hvidt aktivt afstemmer alarmgrænserne. Det giver ham et bedre overblik og mere kontrol i overvågningen.

Hvis en værdi har været lav i lang tid, så kan jeg godt finde på at sætte alarmgrænsen lige under, og på den måde får jeg en alarm, hvis den falder yderligere. Det kan jeg hele tiden gå ind og regulere på,” lyder det fra Jakob Hvidt, HOFOR.

Også hos Vemb Varmeværk har man fået opsat en enkelt alarmboks fra isoplus PG alarmsystemet. Selvom Bent Follesen, varmemester hos Vemb Varmeværk, heller ikke aktivt ændrer i de forskellige grænseværdier, så hæfter han sig ved, at det nye alarmsystem åbner op for flere muligheder.

Jeg har kun lige været inde og kigge i isoplus PGweb, men det er tydeligt, at der er flere funktioner end jeg har været vant til. Jeg er overbevist om, at hvis man sætter sig ind i, hvad de forskellige funktioner er, så kan det give rigtig meget tilbage,” konstaterer Bent Follesen, Vemb Varmeværk.

Måling af den galvaniske spænding er en af de nye funktioner. Tidligere har man blot udført målinger på kredsmodstanden og isolationsmodstanden, men med målingen af den galvaniske spænding får man nu et mere fyldestgørende overblik. Den galvaniske spænding giver en indikation af, om en fejl kommer indefra røret eller der er tale om en udefrakommende fejl.

 

Nem og overskuelig brugerflade, der hjælper brugeren godt på vej

isoplus PGweb er let at finde rundt i og giver et detaljeret overblik, samtidig med at brugeren holdes i hånden undervejs. Det er man enig i hos Fjernvarme Horsens, hvor Bjarne Hunderup tilføjer, at selvom det tager lidt tid at vænne sig til de nye målinger, så hjælper systemet brugeren godt på vej.

Det er overskueligt, og det er hurtigt at finde de forskellige funktioner i isoplus PGweb. Det er selvfølgelig en ny viden, som vi skal tilegne os her i huset, for der er mange målinger, som vi ikke har været vant til at måle på, men det skal nok komme,” bemærker Bjarne Hunderup, Fjernvarme Horsens.

Hos Vemb Varmeværk er begejstringen ligeledes stor over det faktum, at alarmsystemet er webbaseret. Bent Follesen, varmemester hos Vemb Varmeværk, bider særlig mærke i, at han kan få et hurtigt overblik på mobiltelefonen og en e-mail tilsendt ved fejl.

Med det nye alarmsystem kan man se alt på mobiltelefonen. Det gamle system gav kun en alarm i vores SRO-anlæg, og så skulle vi tage ud til alarmboksen, men der kunne vi alligevel ikke se hvad fejlen var. Nu kan vi se detaljerne,” lyder det fra Bent Follesen, Vemb Varmeværk.

Det brugervenlige og intuitive alarmsystem gør det nemt for brugeren at gå i dybden med de forskellige fejl. Som Bjarne Hunderup fra Fjernvarme Horsens påpeger, så behøver hans medarbejdere ikke have de specialiserede kompetencer, som tidligere har været nødvendige. Med det nye system kan han nøjes med at tilkalde alarmeksperter efter behov.

Enkelte af vores ældre rør var faktisk blevet koblet af overvågningen, fordi man ikke kunne indkredse fejlene. Med det nye alarmsystem skal vi ikke have de spidskompetencer, som førstegenerationssystemerne krævede. Her har vi et system, hvor vi ikke behøver at have de meget specialiserede medarbejdere,” påpeger Bjarne Hunderup, Fjernvarme Horsens.

Der er ingen tvivl blandt vores kunder om, at det nye alarmsystem har levet op til forventningerne. Vurderingen er, at det giver et fyldestgørende overblik, som er nemt og hurtigt at gå til. Det er et system, som giver brugeren fuld kontrol over egen overvågning, og hvor man får mulighed for at forebygge fejl og forlænge levetiden på rørsystemet.

Det er helt sikkert et system, som vi kan anbefale. Brugerfladen er god, det giver et godt overblik og isoplus har et højt serviceniveau. Det giver god mening fra et økonomisk synspunkt, men udover det, så kan vi se præcist hvad der bliver målt på,” konkluderer Jakob Hvidt, HOFOR.

Vent venligst...
Tak for din tilmelding! Din tilmelding er nu bekræftet.
Tilmeld nyhedsbrev
Hold dig opdateret med de seneste nyheder fra isoplus
ErrorHere